Junior Masterclass Flora en Fauna

Junior Masterclass Flora en Fauna

STGS Junior Masterclass Middag

Flora en Fauna
Woensdag 23 oktober

Inleiding
Als begaafdheidsprofielschool biedt het Stedelijk Gymnasium Schiedam verschillende programma’s aan voor (hoog)begaafde leerlingen. Naast programma’s voor onze eigen leerlingen, proberen we ook op diverse manieren het basisonderwijs te ondersteunen. Eén manier is het organiseren van de STGS Junior Masterclass middagen, die dit jaar plaatsvinden op woensdag 23 oktober 2024, woensdag 27 november 2024, woensdag 22 januari 2025 en woensdag 5 maart 2025. Tijdens deze eerste middag zullen de leerlingen diverse masterclasses kunnen volgen over onderwerpen gerelateerd aan het thema Flora
en Fauna.


Er worden 4 masterclasses verzorgd door onze docenten. De middag bestaat uit 2 rondes waarin verschillende masterclasses worden aangeboden.

Deelname aan deze middag is kosteloos. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de agenda, de inschrijving, de inhoud van de masterclasses en de contactgegevens van onze school. Wij kijken uit naar een leuke en leerzame middag!

Algemene informatie
Doelgroep: (Hoog)begaafde en/of geïnteresseerde leerlingen uit groep 7 en 8
Datum: Woensdag 23 oktober 2024 tussen 13.30 tot 16.00 uur
Locatie: Stedelijk Gymnasium Schiedam, Valeriusstraat 31, 3122 AM, Schiedam
Contact: masterclass@stgs.nl

Agenda
13.30 - 13.45: Inloop
13.45 - 14.00: Centrale opening
14.00 - 14.45: Ronde 1 masterclasses
14.45 - 15.00: Pauze
15.00 - 15.45: Ronde 2 masterclasses
15.45 uur: Certificaat ophalen in de aula

Inschrijving
Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 20 oktober. Let wel op dat er een maximaal aantal deelnemers van 25 leerlingen per masterclass geldt. De indeling van de masterclasses zal plaatsvinden op volgorde van inschrijving. Ga naar onderstaande link, vul je gegevens in en geef aan welke vier masterclasses jouw voorkeur hebben. We zullen je zo veel mogelijk indelen bij de twee masterclasses waar jij het liefst heen wilt.

Klik hier voor de inschrijving

Masterclasses
Latijn
De Grieken en Romeinen vertelden elkaar veel verhalen waarin mythische wezens voorkwamen. In deze masterclass gaan we kijken naar deze bijzondere en vaak monsterlijke dieren uit de Griekse en Romeinse mythologie. Aan het eind van de masterclass gaan we zelfs een klein stukje in het Latijn lezen over zo’n mythisch wezen!

Geschiedenis
In deze masterclass hebben we het over bijzondere dieren, in dienst van het leger. Al in de Oudheid werden dieren ingezet tijdens grote veldslagen. Maar ook in de moderne tijd kunnen dieren helpen in oorlogssituaties. Tijdens deze masterclass zien we voorbeelden van de succesvolle inzet van dieren, maar we hebben het ook over een aantal minder succesvolle pogingen om dieren te gebruiken in het leger.

Beeldende Vorming
Bestiarium: al zolang mensen verhalen vertellen bestaan er ook fabeldieren. Dieren die niet echt bestaan, maar die door mensen bij elkaar gefantaseerd zijn om onverklaarbare dingen te verklaren of om lekker bij te griezelen. Een bestiarium is een boek waarin deze dieren getekend zijn en al hun eigenschappen beschreven zijn. Tijdens deze masterclass ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van een fantasiedier dat een plekje krijgt in ons 'Masterclass bestiarium'.

Taal
Dieren en mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We houden huisdieren, verzorgen dieren op de boerderij en eten vaak ook verschillende dieren. Maar we praten ook veel over dieren! Heb je wel eens een uiltje geknapt, of gehoord over een aap die een gouden ring draagt? Of misschien is je wel eens verteld om geen slapende honden wakker te maken, of dat je ouders een kat in de zak gekocht hebben. In deze workshop gaan we diverse uitdrukkingen met dieren onderzoeken en kijken of die ook in andere talen bestaan, en zelf een nieuwe uitdrukking met dieren verzinnen!

Junior Masterclass Flora en Fauna

Meer nieuws